χωρίς άλλη αναβολή

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

57 ~ Πάμελα Μουρ: η νεότητα είναι μια περίοδος τρομακτική

Σοκολάτες για πρωινό

«Θα πιούμε λίγο κρασί» είπε. «Και υποσχέσου μου πως θα ξεχάσεις για λίγο την ασχήμια. Ξέρεις, όσο την θυμάσαι τόσο θα ζεις στη λήθη, επειδή δεν υπάρχει τίποτα για σένα στη ζωή. Η ασχήμια είναι παντού, και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να την παραβλέπεις.»

«Και κάποιος άλλος μου είπε το ίδιο» απάντησε.

«Είναι εντελώς σωστό» είπε. «Και πρέπει να αντιμετωπίσεις αυτή την αλήθεια πριν να μπορέσεις να ζήσεις με τον εαυτό σου έστω και για λίγο. Αλλιώς θα είσαι σε μια διαρκή αναζήτηση διαφυγής.»

«Το ξέρω» αποκρίθηκε ήσυχα.
*

Αγάπη. Δεν είχε γνωρίσει τι μπορεί να είναι, και δεν θα μπορούσε να ζήσει χωρίς αυτήν ξανά. Δεν ήξερε πως θα μάθαινε τόσα πολλά για την αγάπη, την πρώτη φορά... ποτέ δεν θα μπορούσε να δει τη ζωή όπως την έβλεπε πριν, ζωή ιδωμένη σαν μια ολόκληρη σκοτεινή σφαίρα.
*

«Έγραφα μια ιστορία» ανήγγειλε. «Είναι για δύο λεσβίες που τις πάντρεψε ένας ομοφυλόφιλος ιερέας -» Σταμάτησε και κοίταξε την Κέρτνι. «Είσαι καθολική, βέβαια.»

Του έγνεψε καταφατικά.

«- ένας ομοφυλόφιλος ιερέας σε μία τρομερά λουλουδένια τελετή στην Ελβετία. Μέχρι αυτό το σημείο είχαν ζήσει εντελώς ευτυχισμένες μέσα στην αμαρτία, αλλά τώρα το ειδύλλιό τους έχει καταστραφεί...»

μτφ: Ιωάννα Μοάτσου-Στρατηγοπούλου

Η νεότητα είναι μια περίοδος τρομακτική.
*
Η γενιά του Χέμινγουαίη πάλευε στο κοινωνικό πεδίο, η δική μου στο ηθικό.
*
Η κάννη του όπλου έχει μια ψυχρή γεύση, παράξενη πολύ, πάνω στο στόμα μου.


Pamela Moore (1937–1964)
Στις 7 Ιουνίου, στο σπίτι της, στο Μπρούκλιν με αυτοπυροβολισμό στο στόμα με δίκαννο κυνηγετικό όπλο. Υποφέροντας από διπολική διαταραχή και μη μπορώντας να διαχειριστεί την σταδιακή πτώση της, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που γνώρισε με το πρώτο βιβλίο της, σε ηλικία μόλις 18 ετών. Με πολλά ψυχολογικά προβλήματα που δεν κατάφερε να ξεπεράσει ούτε με τα ταξίδια της (προσπαθώντας να "βρει την ταυτότητά της"), ούτε με το γάμο της, ούτε με τη γέννηση του παιδιού της.




-φωτ: chocolatesforbreakfast.info-

Link:
Tag Archive for 'pamela moore'

από Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ.. _Permalink ---> 2.3.11

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

<< Home